Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2016 23:40 - Стикери, Зелени карти по Гражданска отговорност на автомобилистите
Автор: bgins Категория: Други   
Прочетен: 437 Коментари: 0 Гласове:
0



 Здравейте на всички!

Който не е разбрал, да кажа - сертификат "Зелена карта" за чужбина, който до скоро се доплащаше ( около 60-70 лв. допълнително ) към задължителната застраховка "Гражданска отговорност на автомобилистите" вече Е ВКЛЮЧЕН в крайната цена на застраховката и се издава ЗАДЪЛЖИТЕЛНО към всяка една полица. Ако някой ви поиска пари за този сертификат, моля имайте горепосоченото предвид.
ВАЖНО!!! Това важи само за полици, които са издадени СЛЕД приемане на закона, което стана преди около месец ( ако не се бъркам ). За всички останали полици, издадени преди нова година сертификата си се ДОПЛАЩА!!!
Моето мнение по въпроса - да, няма лошо, нека зелената карта да е включена в цената на гражданската, но защо трябва задължително да се печата при издаване на полицата? Притрябвало му е на чичо Пешо, дето си ходи от село до лозето с колата. Идеята ми е, че просто така ще се спестят едни разходи, които не са нужни, но айде и печатницата трябва да печели.
Само, че стига е печелила толкова тази печатница. Нека да отпаднат стикерите, за какво са ни? Пак лепиш по стъклото, а като те спрат за проверка ти искат полицата гражданска отговорност, за да видели валидността на полицата....ЪЪъъъъ, ами нали за това го лепя този стикер там да ми се набива в окото докато карам?! Айде стига, моля! Картончета, дето се показват, стикери дето се лепят. А за мазохистите, които плащат на четири вноски ( понеже лесно се отделят по 180 лв. накуп за гражданска отговорност ), има по ново стикерче и ново картонче на всеки три месеца. 
Това пак си е лично мое мнение, но замислете се, какъв е смисъла на тези стикери и картончета освен излишна занимавка, пак за сметка на крайния потребител ( защото, за тези, които не са обръщали внимание, по полицата гражданска отговорност е посочено, КОЛКО точно си плащате за тези стикери ). Е, смятам, че съвсем спокойно можем да се лишим от това удоволствие :)



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bgins
Категория: Други
Прочетен: 40123
Постинги: 17
Коментари: 11
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930